KonsumentKredit

Konsumentkredit i Sverige

Banklån eller lån med låg ränta eller KonsumentKredits Konsumentlånet? KonsumentKredit i jämförelse med andra banklån? Den stora skillnaden mellan KonsumentKredits blancolån Konsumentlånet och de flesta andra banklån utan säkerhet är att du slipper amorteringen i upp till 15 år vid lån upp till 50.000 kr. KonsumentKredits lån är bra ifall man vill ha en riktigt låg månadsavgift då man inte behöver amortera på mindre blancolån. De säger själva att de erbjuder en av marknadens lägsta månadskostnad! Däremot så får beakta att KonsumentKredits lån Konsumentlånet inte är till en låg ränta, utan vanligtvis så räntan högre än ett vanligt banklån.

Låna pengar till vad du vill

Vad kan man låna pengar till? Det är valfritt. Du kan till exempel lösa andra och dyrare banklån, finansiera ett båt- eller bilköp, en husrenovering eller heminredning. KonsumentKredit frågar inte om ändamålet utan ger ändå låg ränta.

Hur mycket kan man låna

Hur mycket kan man låna till låg ränta? Hos KonsumentKredit kan du låna lägst 10 000 kr och högst 300 000 kr till låg ränta.

Utbetalning av pengar

När får man sina pengar utbetald till kontot? Efter att KonsumentKredit fått ett undertecknat skuldebrev i retur från dig har du normalt pengarna inom tre bankdagar. En skillnad på banklån och lån från Konsumentkredit är att vi inte kräver att få träffa dig.

Vad innebär amorteringsfrihet?

KonsumentKredit erbjuder amorteringsfrihet i upp till 15 år. Under den amorteringsfria tiden betalar du endast låg ränta. På så sätt sänker du din totala månadskostnad, och ”skjuter upp” själva återbetalningen. På lån upp till 50 000 kr kan du välja amorteringsfrihet under hela lånetiden, i upp till 15 år. Därefter kommer du antingen erbjudas att förlänga lånet, eller att lösa det.

Vad innebär individuell räntesättning?

Konsumentkredit tillämpar individuell räntesättning. Det innebär att ränta, som är rörlig, bestäms utifrån dina förutsättningar. Baserat på Kreditbedömningen kan vi erbjuda den förmånligaste räntan för dig och därmed bevilja ett lån som är anpassad till din aktuella personliga situation.

Konsumentkredit omdöme

Konsumentkredit bedriver ingen välgörenhet precis. De tjänar riktigt bra på sina ”amorteringsfria lån”. Under den amorteringsfria tiden så tickar naturligt en ränta på lånet som i de flesta fall är högre än ett vanligt banklån. Vårt omdöme är att det finns bättre alternativ till Konsumentkredit som i de flesta fall har en högre räntesättning än ett vanligt banklån. Prova med din vanliga husbank först innan du vänder dig till Konsumentkredit.

Sparbanken Syd

Sparbanken Syd Banklån

Trygghet och möjligheter med banklån hos Sparbanken Syd

Att låna pengar i bank är ett av de vanligaste sätten att finansiera en investering. Det finns flera olika typer av banklån och vi anpassar våra krediter efter dina förutsättningar och önskemål.

Sparbanken Syd Reverslån

 • Vanlig form för företagsinvesteringar.
 • Normalt med en amorteringsplan som är lika lång som investeringens ekonomiska livslängd, ca 2-10 år.

 Sparbanken Syd Kontokredit

 • En rörelsekredit för företaget kan vara en extra trygghet och säkerhet så att du alltid har likvida medel om inflödet är ojämnt.
 • Krediten kopplas till ditt företagskonto och kan användas vid behov. Det finns en fast högsta kreditgräns och du betalar bara ränta för den del du utnyttjar. När det kommer in pengar på kontot regleras krediten automatiskt och du behöver inte amortera.

Handelsbanken

Handelsbanken banklån

Handelsbanken banklån med en plan för framtiden

Med en affärsplan, resultat- och balans- räkning visar du hur din plan framåt ser ut. Den behöver vi ta del av för att göra en kreditbedömning inför ditt lån.

Handelsbanken hjälper dig att finansiera banklån
Handelsbanken banklån hjälper dig oavsett ifall du ska expandera, renovera eller förnya – med ett banklån sprider du betalningen över en längre tid och får en jämn månadskostnad. Du får dra av moms och göra avskrivningar på investeringen direkt.

Handelsbanken banklån ett friare val av säkerhet
Du behöver lämna någon form av säkerhet för lånet, men det behöver inte vara det objekt du investerar i. Du kan till exempel lämna befintliga varulager, maskiner eller inventarier som säkerhet.

SEB

SEB banklån

SEB banklån passar bra om ditt företag behöver finansiera långa tillgångar som till exempel maskiner eller inventarier. Vi erbjuder banklån i flera olika valutor, med fasta eller rörliga räntor och med individuellt anpassad återbetalningstid.

SEB banklån – för vem?

 • Företag som ska investera i långa tillgångar och behöver hjälp med investeringskostnaden.

Fördelar med SEB banklån

 • Ditt företag kan sprida investeringskostnaden över en längre tid vilket underlättar likviditeten i företaget.
 • Ditt företag kan välja mellan rörliga och fasta räntor i flera olika valutor.
 • Vi erbjuder flexibel och individuellt anpassad återbetalningstid.

SEB banklån- så här fungerar det
SEBs prissättning är individuell och du betalar bara ränta på aktuell låneskuld. Vid fastställda tidpunkter betalar du ränta och amortering tills lånet är återbetalt. Du kan även återbetala lånet i förtid men beroende på vilken ränta du har valt (rörlig eller fast) kan återbetalning i förtid medföra en extra lösenkostnad så kallad räntekompensation.

SEB banklån – här kan du skaffa banklån
Kontakta ditt bankkontor eller ring Telefonbanken företag på 0771-62 53 53. SEBs lånekoncept Enkla firman finansiering för enskilda näringsidkare kan du ansöka om direkt på internetbanken privat alternativt ringa till Telefonbanken företag. Detta förutsätter att du redan är kund i SEB och kan legitimera dig med en digipass. Du kan läsa mer om Enkla firman finansiering genom att besöka SEBs websida. SEBs andra lånekoncept för övriga bolagsformer Enkla lånet företag kan du ansöka om direkt på seb.se.

BlueStep

Banklån eller lån hos BlueStep – vilken är skillnaden?

När du inte får banklån är BlueStep alternativet

BlueStep vet att det finns många människor som klarar ett lån, fastän de inte får ett banklån. Därför har BlueStep specialiserat oss på att hjälpa personer som banken säger nej till. Hos BlueStep får alla en ärlig chans att låna pengar, eftersom vi kan godkänna omständigheter som traditionella långivare inte accepterar. Exempelvis om du;

 • är egenföretagare
 • saknar fast anställning
 • jobbar deltid
 • har ojämna inkomster
 • har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • är nyinflyttad till Sverige
 • har inkomstkällor som banken inte accepterar

BlueStep arbetar med bolån

Banklån kan du ta även utan säkerhet. För att kunna låna av oss behöver du däremot en bostad som du kan belåna eller låna till att köpa nytt boende. Du lånar helt enkelt pengar av oss med din bostad som säkerhet.

Räntan är individuell

Den räntesats du får beror dels på bostaden du belånar och dels på dina ekonomiska omständigheter. Till en början kan detta innebära att du får en högre ränta, men alla BlueSteps kunder har dock möjligheten att få en sänkt räntenivå. Alla som sköter sina lånebetalningar på eller innan förfallodagen under lånets tre första år får en sänkt räntenivå, förutom de som redan från början fått den lägsta räntenivån. BlueStep kallar det vårt Bonuslöfte.

Som ett vanligt banklån

I övrigt är vi som andra långivare. BlueStep står under Finansinspektionens tillsyn och du får samma service hos oss som när du söker banklån hos andra långivare. BlueStep gör en noggrann kreditbedömning och beviljar inte lån till den som inte har råd. BlueStep lägger ner mer tid än vad banken brukar göra på din ansökan för att förstå just din unika situation. Eftersom BlueStep lägger ner mer kraft på varje ärende är BlueSteps omkostnader högre än vid en standardiserad kreditgivning. Därför är också BlueSteps ränta något högre än hos vanliga bolåneinstitut. BlueStep försäkrar sig alltid om att deras låntagare, när de kontaktar BlueStep, har övervägt möjligheten till ett banklån.

Ikano bank

Ikano bank lån

Ikano banks motto är: inga försköningar, inga dolda avgifter och alltid schyssta villkor.

Med Ikano banks banklån kan du låna mellan 10 000 och 350 000 kr till låg ränta, utan att lämna någon säkerhet. Ikano bank kräver varken förklaring eller kontantinsats av dig. Det är enkelt att låna och du får besked direkt. Vid lån över 150.000 kr måste du ha en medsökande.

Hos Ikano bank vet du alltid vad du får!

Fördelar med Ikano bank banklån:

 • Lånelöfte direkt.
 • Lån upp till 350 000 kr.
 • Individuell ränta från 4,55 – 13,05%.
 • Inga dolda avgifter.

Räntan är rörlig och bestäms individuellt utifrån dina förutsättningar mellan 4,55 – 13,05% när du ansöker. Säg att du tar ett banklån på 125.000 kr över 5 år med 7,66% rörlig ränta. Förutsatt att räntan är oförändrad och att du betalar via autogiro blir då genomsnittligt månadsbelopp 2 489 kr (inklusive amortering och ränta), sammanlagt återbetalningsbelopp 149 336 kr och effektiv ränta 7,93% (2013-12-19).

Ikano banks grundkrav för att banklån:

 • Du är över 18 år
 • Har en fast årsinkomst på minst 125.000 kr
 • Du har tagit del av våra lånevillkor
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • Vid lån över 150.000 kr måste du ha en medsökande

Freedom Finance

Freedom Finance: Låna pengar och banklån.

Har du planer på att köpa en ny bil, renovera huset eller kanske en motorcykel och behöver låna pengar kan ett lån hos Freedom finance vara något för dig. Grundkraven för att du ska kunna ta ett lån hos Freedom Finance är att du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och vara minst 18 år. Du får inte ha några obetalda skulder hos kronofogden. Räntan bestäms utifrån dina förutsättningar och är vanligtvis från 4,25% upp till 18,15%. Du kan lätt låna för upp till 350 000 kronor och kan själv välja en valfri återbetalningstid på minst 1 år och högst 12 år.

Freedom Finance ser även till att du får ett lån med bra villkor. Om du vill ha extra trygghet på ditt lån kan du välja låneskydd. Hos Freedom Finance är det även möjligt att låna pengar för dig som har betalningsanmärkningar. Då kan du låna upp till 60 000 kronor om du är ensam sökande eller upp till 100 000 kronor om du har en medsökande. Freedom Finance är en oberoende låneförmedlare som hjälper dig att hitta den bästa lånelösningen åt dig. De kan både hjälpa dig att låna pengar och att samla dina lån.

Villkor for lån hos Freedom Finance

 • Minsta lån: 10000 kr
 • Största lån: 350000 kr
 • Lägsta räntan: 4.25%
 • Högsta räntan: 18.15%

Nordnet

Nordnet: Låna pengar och banklån.

Har du ett sinne för aktier och vill satsa och se dina investeringar skjuta i höjden? Då behöver du ett kapital att starta med, kanske har du inte det idag, men då finns värdepapperslånet hos Nordnet som hjälp för dig. Nordnet har blivit utsedd till Sveriges bästa banksajt tre år i rad av Internetworld, år 2009, 2010 och 2011.

Med sina generösa öppettider i kundtjänsten och låga avgifter blir de mycket konkurrenskraftiga på marknaden. Att ha ett kreditavtal hos Nordnet ger en stor frihet om du vill satsa på till exempel aktier, eller göra en investering som kan komma plötsligt. Du betalar bara ränta de dagar du använder pengarna, resterande tid är kreditavtalet helt kostnadsfritt. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att ta tag i dina aktieinvesteringar och börja tjäna pengar på riktigt. Se till att ha pengarna precis när du behöver dom för att inte missa en chans att köpa aktier i precis rätt tillfälle! Nordnet tar inga uppläggningsavgifter och lånet är helt fritt från andra avgifter. Om du lånar genom värdepappersbelåning räknas ditt belåningsvärde fram genom just dina värdepappers marknadsvärde, det är sedan detta som blir din kreditgräns. Ta första steget mot ett rikare liv och börja satsa pengar på aktier redan idag!

Villkor for lån hos Nordnet

 • Minsta lån: 20000 kr
 • Största lån: 350000 kr
 • Lägsta räntan: 3.85%
 • Högsta räntan: 9.9%

Banklån i Sverige

Bank/Lån

Minsta lån

Största lån

Lägsta/Högsta

Bank info

Bank Norwegian 5000 350000 4.99 / 17.99% Sök Direkt!
ICA Banken 20000 350000 5.39 / 5.39% Sök Direkt!
SevenDay 10000 300000 3.85 / 22.95% Sök Direkt!
Moneypal 5000 30000 9.9 / 19.8% Sök Direkt!
LEASY 5000 50000 9.9 / 21.6% Sök Direkt!
Freedom Finance 10000 350000 4.25 / 18.15% Sök Direkt!
Folkia 10000 25000 24 / 24% Sök Direkt!
Ellos privatlån 2000 20000 30 / 30% Sök Direkt!
Bigbank 10000 100000 0 / 0% Sök Direkt!
BIGBANK 10000 100000 9 / 26% Sök Direkt!
Thorn 5000 50000 9.9 / 21.6% Sök Direkt!
Santander Consumer Bank 10000 350000 4.95 / 15.95% Gå till bank
Marginalen 25000 350000 4.95 / 14.95% Gå till bank
TF Bank 2000 30000 29.04 / 29.04% Gå till bank
Resurs Bank 10000 250000 5.57 / 19.55% Gå till bank
Svea Ekonomi 16000 400000 6.9 / 17.4% Gå till bank
SBAB 30000 350000 3.95 / 9.9% Gå till bank
Ikano Bank 20000 350000 4.55 / 13.05% Gå till bank
Flexil Finans 2000 30000 3.9 / 16.95% Gå till bank
Collector 20000 150000 7.9 / 15.9% Gå till bank
Swedbank 30000 350000 5.89 / 12.09% Gå till bank
GE Money Bank 50000 350000 3.16 / 7.96% Gå till bank
Nordax 10000 300000 4.9 / 18.15% Gå till bank
Danske Bank 10000 300000 7.15 / 7.15% Gå till bank
SEB 20000 350000 4.75 / 12.86% Gå till bank
Handelsbanken 30000 150000 7.45 / 7.45% Gå till bank
Nordea 10000 350000 5.95 / 8.95% Gå till bank
SalusAnsvar 20000 150000 4.25 / 16.95% Gå till bank
Forex Bank 10000 350000 0 / 0% Gå till bank
SkandiaBanken 20000 200000 6.99 / 6.99% Gå till bank
Sparbanken Finn 20000 200000 4.9 / 15% Gå till bank
Exchange Finans 30000 350000 4.95 / 14.95% Gå till bank
KonsumentKredit 10000 350000 4.95 / 16.95% Gå till bank
Forex 10000 350000 3.99 / 12.87% Gå till bank
Wasa Kredit 7000 250000 5.75 / 15.75% Gå till bank
Pluslån 10000 30000 22 / 22% Gå till bank
Selene Finans 3000 50000 5.95 / 16.95% Gå till bank
Volvofinans 20000 200000 5.95 / 14.15% Gå till bank
Citibank 25000 250000 4.45 / 11.99% Gå till bank
Nordnet 20000 350000 3.85 / 9.9% Gå till bank
Sparbanken Öresund 20000 200000 5.95 / 10.35% Gå till bank
Avida Finans 2000 30000 23.15 / 23.15% Gå till bank
Villabanken 70000 350000 3.99 / 13.25% Gå till bank
LIC Banktjänster 70000 350000 3.99 / 13.25% Gå till bank
Finaref 3000 40000 30 / 30% Gå till bank
MedMera Bank 20000 250000 4.95 / 13.95% Gå till bank

Banklån i Sverige
Välkommen! Här kan du enkelt skapa dig en överblick av olika långivare och banker på den svenska markanden. På vår sida kan du skapa dig en överblick av alla lån, men vi rekommenderar dig att undersöka respektive banks speciella villkor innan du ansöker om ett banklån. Just nu finns det över 50 banker som erbjuder lån till privatpersoner i vår lista. Vi listar inte bolån utan provatlån eller blancolån. Det vill säga lån du kan ta utan någon säkerhet. Kom ihåg att blancolån generellt sett är dyrare än lån med säkerhet.