KonsumentKredit

Konsumentkredit i Sverige

Banklån eller lån med låg ränta eller KonsumentKredits Konsumentlånet? KonsumentKredit i jämförelse med andra banklån? Den stora skillnaden mellan KonsumentKredits blancolån Konsumentlånet och de flesta andra banklån utan säkerhet är att du slipper amorteringen i upp till 15 år vid lån upp till 50.000 kr. KonsumentKredits lån är bra ifall man vill ha en riktigt låg månadsavgift då man inte behöver amortera på mindre blancolån. De säger själva att de erbjuder en av marknadens lägsta månadskostnad! Däremot så får beakta att KonsumentKredits lån Konsumentlånet inte är till en låg ränta, utan vanligtvis så räntan högre än ett vanligt banklån.

Låna pengar till vad du vill

Vad kan man låna pengar till? Det är valfritt. Du kan till exempel lösa andra och dyrare banklån, finansiera ett båt- eller bilköp, en husrenovering eller heminredning. KonsumentKredit frågar inte om ändamålet utan ger ändå låg ränta.

Hur mycket kan man låna

Hur mycket kan man låna till låg ränta? Hos KonsumentKredit kan du låna lägst 10 000 kr och högst 300 000 kr till låg ränta.

Utbetalning av pengar

När får man sina pengar utbetald till kontot? Efter att KonsumentKredit fått ett undertecknat skuldebrev i retur från dig har du normalt pengarna inom tre bankdagar. En skillnad på banklån och lån från Konsumentkredit är att vi inte kräver att få träffa dig.

Vad innebär amorteringsfrihet?

KonsumentKredit erbjuder amorteringsfrihet i upp till 15 år. Under den amorteringsfria tiden betalar du endast låg ränta. På så sätt sänker du din totala månadskostnad, och ”skjuter upp” själva återbetalningen. På lån upp till 50 000 kr kan du välja amorteringsfrihet under hela lånetiden, i upp till 15 år. Därefter kommer du antingen erbjudas att förlänga lånet, eller att lösa det.

Vad innebär individuell räntesättning?

Konsumentkredit tillämpar individuell räntesättning. Det innebär att ränta, som är rörlig, bestäms utifrån dina förutsättningar. Baserat på Kreditbedömningen kan vi erbjuda den förmånligaste räntan för dig och därmed bevilja ett lån som är anpassad till din aktuella personliga situation.

Konsumentkredit omdöme

Konsumentkredit bedriver ingen välgörenhet precis. De tjänar riktigt bra på sina ”amorteringsfria lån”. Under den amorteringsfria tiden så tickar naturligt en ränta på lånet som i de flesta fall är högre än ett vanligt banklån. Vårt omdöme är att det finns bättre alternativ till Konsumentkredit som i de flesta fall har en högre räntesättning än ett vanligt banklån. Prova med din vanliga husbank först innan du vänder dig till Konsumentkredit.