Nordea

Nordea banklån

Medlemslån – banklån för dig som är fackligt ansluten

Du som är medlem i ett fackförbund som Nordea har avtal med kan ansöka om Medlemslån. Då kan du låna pengar utan säkerhet och betalar ingen uppläggningsavgift. Dessutom får du trygghetstjänster på köpet, om något oväntat skulle hända.

Nordea banklån – lånet med extra bra villkor

Du som är medlem i ett av de fackförbund Nordea har avtal med kan ansöka om medlemslån.  Du kan låna till vad du vill i upp till tolv år till förmånlig ränta. Dessutom ingår två försäkringar utan kostnad.

Mer om banklånet – Medlemslån

Med Nordeas Medlemslån kan du själv välja vad du vill använda pengarna till. Vi kräver ingen säkerhet för lånet. För att kunna ansöka om Medlemslån behöver du vara medlem i ett av de anslutna fackförbunden. Lägsta lånebeloppet är 30.000 kronor. Räntan är alltid rörlig.

Återbetalningstiden kan vara upp till tolv år. Du kan betala tillbaka ditt lån när du vill utan några extra avgifter.

Innan lånet beviljas är banken skyldig att göra en kreditprövning. Kreditprövningen innebär att banken gör en bedömning av återbetalningsförmågan.

Om du löser ett befintligt Medlemslån och lägger upp ett nytt innebär det en ny kvalificeringsperiod för räntebetalningsskyddet.

Nordea ger dig följande fördelar:

  • Inga avgifter
  • En livförsäkring ingår utan extra kostnad. Den täcker en låneskuld upp till 150.000 kronor vid dödsfall.
  • Ett räntebetalningsskydd ingår också utan extra kostnad. Det är en försäkring som betalar räntan på lånet upp till 2.000 kronor/månad vid arbetslöshet, olycksfall eller sjukdom. Skyddet utbetalas under maximalt nio månader i följd. Under samma period ger banken anstånd med amortering. Den sammanlagda utbetalningen för flera perioder kan högst uppgå till 27 månadsbetalningar. Se också Villkor.