BlueStep

Banklån eller lån hos BlueStep – vilken är skillnaden?

När du inte får banklån är BlueStep alternativet

BlueStep vet att det finns många människor som klarar ett lån, fastän de inte får ett banklån. Därför har BlueStep specialiserat oss på att hjälpa personer som banken säger nej till. Hos BlueStep får alla en ärlig chans att låna pengar, eftersom vi kan godkänna omständigheter som traditionella långivare inte accepterar. Exempelvis om du;

 • är egenföretagare
 • saknar fast anställning
 • jobbar deltid
 • har ojämna inkomster
 • har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • är nyinflyttad till Sverige
 • har inkomstkällor som banken inte accepterar

BlueStep arbetar med bolån

Banklån kan du ta även utan säkerhet. För att kunna låna av oss behöver du däremot en bostad som du kan belåna eller låna till att köpa nytt boende. Du lånar helt enkelt pengar av oss med din bostad som säkerhet.

Räntan är individuell

Den räntesats du får beror dels på bostaden du belånar och dels på dina ekonomiska omständigheter. Till en början kan detta innebära att du får en högre ränta, men alla BlueSteps kunder har dock möjligheten att få en sänkt räntenivå. Alla som sköter sina lånebetalningar på eller innan förfallodagen under lånets tre första år får en sänkt räntenivå, förutom de som redan från början fått den lägsta räntenivån. BlueStep kallar det vårt Bonuslöfte.

Som ett vanligt banklån

I övrigt är vi som andra långivare. BlueStep står under Finansinspektionens tillsyn och du får samma service hos oss som när du söker banklån hos andra långivare. BlueStep gör en noggrann kreditbedömning och beviljar inte lån till den som inte har råd. BlueStep lägger ner mer tid än vad banken brukar göra på din ansökan för att förstå just din unika situation. Eftersom BlueStep lägger ner mer kraft på varje ärende är BlueSteps omkostnader högre än vid en standardiserad kreditgivning. Därför är också BlueSteps ränta något högre än hos vanliga bolåneinstitut. BlueStep försäkrar sig alltid om att deras låntagare, när de kontaktar BlueStep, har övervägt möjligheten till ett banklån.

Compricer

Låna pengar? – jämför räntor hos Compricer!

Jämför och hitta ett bra lån oavsett om du ska köpa ny bostad, bil eller TV-apparat.
Snabbt och enkelt kan du jämföra lån hos många banker och kreditinstitut och spara pengar idag.

Ansök om banklån och privatlån –  låt bankerna och långivarna konkurrera om dig!

Fördelar med Compricer

 • En ansökan flera erbjudanden
 • Compricer hjälper dig i hela processen
 • Svar inom 24 timmar

Freedom Finance

Freedom Finance: Låna pengar och banklån.

Har du planer på att köpa en ny bil, renovera huset eller kanske en motorcykel och behöver låna pengar kan ett lån hos Freedom finance vara något för dig. Grundkraven för att du ska kunna ta ett lån hos Freedom Finance är att du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och vara minst 18 år. Du får inte ha några obetalda skulder hos kronofogden. Räntan bestäms utifrån dina förutsättningar och är vanligtvis från 4,25% upp till 18,15%. Du kan lätt låna för upp till 350 000 kronor och kan själv välja en valfri återbetalningstid på minst 1 år och högst 12 år.

Freedom Finance ser även till att du får ett lån med bra villkor. Om du vill ha extra trygghet på ditt lån kan du välja låneskydd. Hos Freedom Finance är det även möjligt att låna pengar för dig som har betalningsanmärkningar. Då kan du låna upp till 60 000 kronor om du är ensam sökande eller upp till 100 000 kronor om du har en medsökande. Freedom Finance är en oberoende låneförmedlare som hjälper dig att hitta den bästa lånelösningen åt dig. De kan både hjälpa dig att låna pengar och att samla dina lån.

Villkor for lån hos Freedom Finance

 • Minsta lån: 10000 kr
 • Största lån: 350000 kr
 • Lägsta räntan: 4.25%
 • Högsta räntan: 18.15%